Άστραψε και βρόντηξε ο Μετέο Ρέντσι κατά της Άγκελα Μέρκελ στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ιταλός πρωθυπουργός της είπε: «Άγκελα, μη μας λέτε ότι δίνετε το αίμα σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Μάλιστα η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα γράφει ότι «στη σύνοδο των Βρυξελλών δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον Ματέο Ρέντσι και στην Άγκελα Μέρκελ».

«Σήμερα είχαμε δυο συζητήσεις, ουσιαστικής σημασίας. Είπα στην καγκελάριο Μέρκελ πως όταν η Γερμανία παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως δωρητής αίματος, στα μάτια της Ευρώπης δεν εμφανίζεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: το ότι κάνει, κανείς, λογικές ερωτήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός της Γερμανίας. Δεν πρέπει, αντιθέτως, ούτε να φανεί κανείς υποτελής, όπως μπορεί, ίσως, να μοιάσαμε στο παρελθόν», ανέφερε ο Ρέντσι, μιλώντας στους ιταλούς δημοσιογράφους.

Πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρουν ότι η διάσταση απόψεων αφορά την Τραπεζική Ένωση, και, ειδικότερα, την ευρωπαϊκή ασφάλεια επί των καταθέσεων. Η Ιταλία επιθυμεί το όλο θέμα να κλείσει σύντομα, με τη σχετική έγκριση, ενώ το Βερολίνο φέρεται να προτιμά να επιλεγεί μια πιο αργή διαδικασία.