​Απόφαση, η οποία έχει στόχο να καταφέρει πλήγμα στις πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού, οι υπουργοί Οικονομικών των 15 κρατών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για να εγκρίνουν την απόφαση.

Το 28 σελίδων κείμενο, που εκπονήθηκε από κοινού από την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, θέτει άμεσα στο στόχαστρο τον ISIS, με στόχο να περιοριστούν οι ροές εκατομμυρίων δολαρίων που αντλεί μέσω λαθρεμπορίου διαφόρων ειδών στις εκτάσεις της Συρίας και του Ιράκ τις οποίες έχει καταλάβει.

Μεταξύ άλλων, τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ καλούνται να «αναλάβουν δράση με ενεργό και αποφασιστικό τρόπο, για να δεσμευθούν τα κεφάλαια και οι άλλοι οικονομικοί πόροι» του ISIS, να επιβάλλουν «με πιο ενεργό τρόπο» κυρώσεις εναντίον όσων υποστηρίζουν οικονομικά την τζιχαντιστική οργάνωση και να μετατρέψουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας σε ένα ιδιαίτερα «βαρύ ποινικό αδίκημα στις εθνικές τους νομοθεσίες».