​Χείμαρρος ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ενώπιον 1.350 δημοσιογράφων. Για ακόμη μία φορά «πέταξε» φαρμακερές ατάκες για την Τουρκία ενώ μίλησε για πρώτη φορά και για τις κόρες του, οι οποίες είναι… εξαφανισμένες από προσώπου Γης, με ελάχιστα πράγματα για αυτές να είναι γνωστά!

250814214409_9571.jpg
Ο «ισχυρός» άντρας της Ρωσίας χαρακτήρισε επιθετική πράξη την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ενώ είπε ότι η Τουρκία στη συνέχεια «έτρεξε να κρυφτεί πίσω από το ΝΑΤΟ.

«Αν ήταν ατύχημα θα είχαν ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξοργιστικό. Οι τουρκικές Αρχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας» τόνισε.

Resizer.jpg
Ωστόσο, η ατάκα που ήταν όλα τα λεφτά ήταν άλλη… Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε όλο νόημα «αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, είναι δικό της πρόβλημα. Το χρειάζεται η ίδια; Το χρειάζονται οι Αμερικανοί;».

«Τότε δεν είχαμε καμία αεράμυνα, πλέον έχουμε τους πυραύλους S-400» συνέχισε σε υψηλούς τόνους. «Πίστευαν ότι θα βάζαμε την ουρά στα σκέλια και θα τρέχαμε. Όχι, η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα. Αυξήσαμε την παρουσία μας στη Συρία και τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών που έχουμε αναπτύξει εκεί. Δεν υπήρχε εκεί κανένα σύστημα αεράμυνας - τώρα υπάρχουν οι S-400. Αν προηγουμένως η Τουρκία παραβίαζε συνεχώς τον εναέριο χώρο της Συρίας, ας δοκιμάσει τώρα κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

250814214407_7387.png250814214408_8479.jpg
Οι κόρες του

Μάλιστα, δεν δίστασε να κόψει όλες τις γέφυρες αποκατάστασης των σχέσεων των δυο χωρών. «Δεν βλέπω καμία προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων με τις τουρκικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο. O Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του ��λέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και αφού πέρασε τα εκρηκτικά μηνύματα του για την Τουρκία, έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του, μιλώντας για πρώτη φορά για την οικογένεια του.

250814214410_0148.jpg
«Οι κόρες μου ζουν στη Ρωσία και σπούδασαν εκεί. Είμαι περήφανος γι’ αυτές. Δεν μένουν στο εξωτερικό. Σπούδασαν και εργάζονται στη Ρωσία. Δεν ασχολούνται με τις επιχειρήσεις ή την πολιτική. Ποτέ δεν συζητώ για την οικογένειά μου και δεν θα το κάνω τώρα. Οι κόρες μου δεν έχουν ζήσει ποτέ στα φώτα της δημοσιότητας. Μιλούν άπταιστα 3 ευρωπαϊκές γλώσσες και μπορούν επίσης να μιλήσουν 1 ή 2 γλώσσες της ανατολής. Τις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση στη δουλειά. Μόλις ξεκίνησαν τις καριέρες τους, αλλά έχουν ήδη πετύχει κάτι».