Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ετήσια μαραθώνια -αλά Φιντέλ Κάστρο- συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Ο «Τσάρος» τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η Άγκυρα οφείλει να ζητήσει συγνώμη και επισήμανε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναφτιάξει η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, με την υπάρχουσα ηγεσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε ότι η στάση της Τουρκίας είναι εξωφρενική καθώς και ότι υπήρχαν εχθρικά κίνητρα στην κατάρριψη του μαχητικού. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Τουρκία επέλεξε να απευθυνθεί στο ΝΑΤΟ κι όχι να βρει λύση μαζί του. «Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του βλέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά.

ed62187f092ce9fcaa9573d10b1c6e87.jpg
Ακόμη, άφησε υπόνοιες για πιθανή εξυπηρέτηση των Αμερικανών από μέρους της Τουρκίας.

Κρίσιμο θέμα ωστόσο είναι και η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα. καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, συνδυαστικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρώπη κι έχουν "χτυπήσει" την καθημερινότητα των πολιτών.

Μία ολόκληρη «κωμόπολη» ο αριθμός των δημοσιογράφων

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να απαντήσει σε θέματα εφ’ όλης της ύλης και στις ερωτήσεις των περίπου 1.400 δημοσιογράφων! Η συνέντευξη θα διαρκέσει αρκετές ώρες, ενώ όπως επισημαίνουν τα ρωσικά μέσα η φετινή συνέντευξη μπορεί να οδηγήσει σε κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ, όταν το 2008, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε σε 106 ερωτήσεις μέσα σε 4 ώρες και 40 λεπτά!