​Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αντιπάλων εξελίχθηκε το debate που έγινε ενόψει των γενικών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία, όταν ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσες κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι ότι δεν είναι "έντιμος" και του είπε ότι θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο κόμμα του.

"Αν συνεχίσετε να είσαστε πρωθυπουργός, το κόστος για τη δημοκρατία μας (...) θα είναι τεράστιο, επειδή ο πρωθυπουργός, κ. Ραχόι, πρέπει να είναι ένας έντιμος άνθρωπος και εσείς δεν είσαστε", δήλωσε ο Σάντσες κατά την τηλεμαχία την οποία παρακολουθούσαν εκατομμύρια άνθρωποι.

"Είσαστε νέος. Θα χάσετε τις εκλογές", απάντησε ο 60χρονος Ραχόι στον 43χρονο αντίπαλό του. "Θα συνέλθετε από μια εκλογική ήττα, αλλά αυτό από το οποίο δεν θα μπορέσετε να συνέλθετε είναι αυτές οι άθλιες, χυδαίες και αξιοκαταφρόνητες δηλώσεις που κάνατε εδώ σήμερα".

"Είμαι ένας έντιμος πολιτικός, τουλάχιστον όσο έντιμος είσαστε και σεις", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η τηλεμαχία ξέφυγε από το μέτρο όταν ο Σάντσες αναφέρθηκε στο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε το 2013 όταν ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος κατέθεσε σε δικαστή ότι είχε συγκεντρώσει δωρεές ύψους εκατομμυρίων σε ρευστό από μεγιστάνες του κατασκευαστικού τομέα και τις είχε διανείμει σε υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Ραχόι.

Ο ίδιος αρνείται ότι αυτός ή το κόμμα του είχαν δεχθεί παράνομες αμοιβές.

Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, είπε επίσης ο Σάντσες στον πολιτικό του αντίπαλο.

"Κανένας δεν με έχει κατηγορήσει ποτέ ότι σφετερίστηκα ο,τιδήποτε", απάντησε οργισμένος ο πρωθυπουργός. "Δεν αφιερώθηκα στην πολιτική για τα χρήματα κ. Σάντσες", συμπλήρωσε ο Ραχόι.

Από την πλευρά τους οι άλλοι δύο αντίπαλοι των Ραχόι-Σάντσεθ, ο ηγέτης των Podemos Πάβλο Ιγκλέσιας και των Ciudadanos (Πολιτών) Άλμπερτ Ριβέρα, σχεδόν με ταυτόσημες δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τον χθεσινό διάλογο απομεινάρι μίας παρελθούσας εποχής του δικομματισμού και της "πολιτικής της λάσπης" (κατά Ιγκλέσιας) και της "πολιτικής σκουπίδι" (κατά Ριβέρα).

"Ουδέποτε εγώ κι ο Ριβέρα θα προσβάλλαμε ο ένας τον άλλο με αυτόν τον τρόπο", αποφάνθηκε ο ηγέτης των Podemos, ενώ ο Ριβέρα τόνισε πως "εμείς δεν ξέρουμε να παίζουμε με τη λάσπη" και η αναμέτρηση ήταν έ��ας "διάλογος αλληλοδυσφημήσεων, του παρελθόντος".