​Ένα πτώμα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοινωνικό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ροζενγκάρτεν (βόρεια Γερμανία).

Η γερμανική αστυνομία διευκρίνισε πως δεν διαθέτει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα.

Περίπου 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 πρόσφυγες, βρίσκονταν στο κέντρο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ένας Γερμανός πολίτης φέρεται ως αγνοούμενος, όμως η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν το πτώμα που βρέθηκε στο κτίριο ανήκε σε αυτόν.

«Δεν έχουν προσδιοριστεί οι αιτίες της πυρκαγιάς», ανέφερε η αστυνομία.

Η Γερμανία βρίσκεται σε απόγνωση κάθε φορά που ξεσπά πυρκαγιά σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, καθώς πυρκαγιές που αποδίδονται στην ακροδεξιά έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα.

Μέχρι τώρα και παρά το ότι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών σημειώνουν σταθερή αύξηση, δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος που να αποδίδεται σε ακροδεξιές ομάδες.

Πολλές περιπτώσει�� δολοφονιών σε κέντρα υποδοχής και θάνατοι σε τυχαίες πυρκαγιές έχουν καταγραφεί, καθώς ορισμένα κέντρα υποδοχής είναι υπερπλήρη λόγω μιας εισροής χωρίς προηγούμενο προσφύγων στη Γερμανία.