​Σε επιφυλακή βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η αστυνομία της Σουηδίας, καθώς όλοι οι δρόμοι γέμισαν με απειλητικά μηνύματα που φέρουν την υπογραφή του ISIS.

«Ασπαστείτε το Ισλάμ, διαφορετικά ούτε η αστυνομία δε σας σώζει» αναφέρει ένα σημείωμα.
Η αστυνομία διεξάγει από την Πέμπτη συνεχώς έρευνες, μετά την εμφάνιση των ισλαμικών σημειωμάτων που ταχυδρομούνται σε γραμματοκιβώτια, πιθανότατα από μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων που απαιτούν πιστούς μουσουλμάνους, διαφορετικά απειλούν να τους σκοτώσουν.
«Θα σας αποκεφαλίσουμε. Θα σας κάψουμε το σπίτι, εάν δεν ασπαστείτε το Ισλάμ. Η αστυνομία δε θα σας σώσει» είναι ένα άλλο μήνυμα.
2F683A5D00000578-0-image-a-36_1450219614457.jpg
«Στο όνομα του Αλλάχ, του φιλεύσπλαχνου. Έχετε τρεις επιλογές: 1. Να ασπαστείτε το Ισλάμ. 2. Να πληρώσετε 'θρησκευτικό φόρο' για προσ��ασία. 3. Ή αλλιώς, θα αποκεφαλιστείτε. Ο θάνατος έρχεται για όλους σας» γράφει ένα άλλο.
Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα σημειώματα και τις απειλές και τα συγκρίνουν με προηγούμενα μηνύματα. Οι περιοχές Ronneby, Sigtuna και Vasteras βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ο Emil Andersson, επικεφαλής της αστυνομίας της Sigtuna, δήλωσε στο Radio Uppland ότι η απειλή έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη και οι αξιωματικοί αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σουηδική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών συμμετέχει στην έρευνα, εξετάζοντας τα σύμβολα και τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στα σημειώματα.
πηγή: Dailymail