​Φούντωσαν οι φήμες για τη σχέση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την ποπ σταρ Χιόν Σονγκ Γουόλ την αρχηγό του συγκροτήματος των Moranbong Band.

Το συγκρότημα επρόκειτο να εμφ��νιστεί στο Πεκίνο, μπροστά σε Κιν��ζους αξιωματούχους και επιχειρηματίες, αλλά σύμφωνα με το θέατρο που θα τη φιλοξενούσε, η παράσταση ματαιώθηκε «για συγκεκριμένους λόγους», χωρίς να τους διευκρινίσει.

Τι συνέβη λοιπόν; Αρκετοί πιστεύουν ότι ο ηγέτης της χώρας διέταξε να επιστρέψει το συγκρότημα, προκειμένου να βάλει τέλος στις συζητήσεις για τη σχέση του με την Χιόν Σονγκ Γουόλ.

Η Χιόν, σύμφωνα με την Daily Beast, εξαφανίστηκε το 2013 και αρκετοί πίστευαν ότι θανατώθηκε. Επανεμφανίστηκε όμως μία χρονιά αργότερα, και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν με το συγκρότημα στο Πεκίνο.

Ταυτόχρονα με την απόσυρση από το Πεκίνο, η Β. Κορέα σταμάτησε και τις συζητήσεις με τη Ν. Κορέα, όπου τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες «βούιζαν» για την αισθηματικής φύσεως σχέση της Χιόν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Βέβαια, πέρα από αυτό το ζήτημα, υπάρχει και μία άλλη θεωρία για τη ματαίωση της συναυλίας.

Η Βόρεια Κορέα αρχικά ήθελε τον πρόεδρο ή τον πρωθυπουργό της Κίνας στο κοινό, κατά την εμφάνιση του συγκροτήματος. Όμως, το Πεκίνο αποφάσισε να στείλει κάποιον άλλο αξιωματούχο, σε επίπεδο υφυπουργού, κάτι που οδήγησε τη Νότια Κορέα στην απόφαση να ματαιώσει την εμφάνιση.