​Το βάδισμα του προέδρου της Ρωσίας, μελέτησαν ερευνητές του πανεπιστημίου Ραντμπάουντ της Ολλανδίας και διαπίστωσαν πως συνδέεται με την στρατιωτική εκπαίδευσή του στη Σοβιετική μυστική υπηρεσία KGB.

Αρχικά, πολλοί αναλυτές είχαν διατυπώσει θεωρίες ότι ο Πούτιν πάσχει από κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, ακόμη και από πάρκινσον.

Όμως, οι πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν ότι μια μεγάλη μερίδα Ρώσων ανώτατων αξιωματούχων περπατά με τον ίδιο τρόπο: Κρατούν το δεξί χέρι κοντά στο σώμα και το κουνούν μπρος - πίσω ελαφρά, ενώ προχωρούν.

Εν τέλει ερευνητές του πανεπιστημίου Ραντμπάουντ της Ολλανδίας ανατρέχοντας σε εγχειρίδιο εκπαίδευσης της KGB, διαπίστωσαν ότι το στυλ αυτό βαδίσματος διδασκόταν από την υπηρεσία, ώστε τα μέλη της να έχουν ταχεία και εύκολη πρόσβαση στο όπλο τους.

«Καθώς περπατάτε, είναι απολύτως απαραίτητο να κρατάτ�� το όπλο σας ευθεία από το στήθος ή στο δεξί σας χέρι. Η κίνηση προς τα μπρος πρέπει να γίνεται από τη μια πλευρά, συνήθως την αριστερή η οποία πρέπει να είναι στραμμένη προς την κατεύθυνση της κίνησης» αναφέρεται στο εγχειρίδιο.

Εκτός από τον Πούτιν, με τον ίδιο τρόπο περπατούν ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δύο πρώην υπουργοί Άμυνας, ο Ανατόλι Σερντούκοφ και ο Σεργκέι Ιβανόφ, αλλά και ένας ανώτατος στρατιωτικός ο Ανατόλι Σιντόροφ.