​Υπεγράφη, το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), από εκπροσώπους 195 χωρών, η ιστορική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι. Συμφωνία, που ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.

Η συμφωνία επικυρώθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φάμπιους, με το κλίμα να είναι πανηγυρικό.

Μετά από μία εικοσαετία αδιέξοδων συναντήσεων σχεδόν 200 χώρες βρήκαν ένα κοινό σχέδιο που έχει ως κύριο στόχο τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου και της επακόλουθης αύξησης της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Οι συζητήσεις κράτησαν περίπου δύο εβδομάδες ενώ κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της ολομέλειας ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λορέν Φαμπιούς κάλεσε τους εκπροσώπους των 195 κρατών να υπογράψουν τη συμφωνία.

Με βάση αυτή την συμφωνία, όλες οι χώρες δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές τους. Επιπλέον, τα πλούσια κράτη συμφωνούν να συγκεντρώσουν 100 δισ. δολάρια μέχρι το 2020, προκειμένου να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες να μεταμορφώσουν τις οικονομίες τους.