​Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξήρε σήμερα τη στάση και τις δηλώσεις του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ που αφορούσαν το διαχωρισμό που έκανε μεταξύ Ισλάμ και τρομοκρατίας. Ο μεγιστάνας του Facebook, δημοσίευσε στην σελίδα του ένα μήνυμα υπεράσπισης των μουσουλμάνων και έγραψε κατ�� των διακρίσεων.

Ο Ερντογάν, χρησιμοποιήσε την επίσημη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο για να γράψει στον Ζούκερμπεργκ το μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στα τουρκικά και στα αγγλικά. "Όπως έχω εκφράσει σε διαφορετικές πλατφόρμες, το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης.

Δολοφονικά δίκτυα, που κάνουν κατάχρηση του Ισλάμ για την αυτο-εξυπηρέτηση των στόχων τους, σφαγιάζουν αθώους ανθρώπους κάθε μέρα, ιδιαίτερα μουσουλμάνους. Αυτές οι σκιερές δομές, που ονομάζονται Daesh, Αλ Κάιντα, Μπόκο Χαράμ, Αλ Σαμπάμπ είναι πιόνια, που εξυπηρετούν σχέδια εναντίον του ισλαμικού κόσμου. Ένας τρομοκράτης δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνος. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι τρομοκράτης. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για το μήνυμα του Mark Zuckerberg που επεσήμανε τη βαθιά διαφορά μεταξύ του Ισλάμ και τρομοκρατίας καθώς αυτές οι δύο έννοιες που αναφέρονται συχνά σαν όμοιες αυτές τις μέρες." ήταν το μήνυμα του Ερντογάν.

erdogan_10.jpg