​«Οι ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία τυγχάνουν ιδιαίτερα υψηλής εκτίμησης» είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε για τυχόν προσπάθειες προβοκάτσιας εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

Παράλληλα ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, αφού έδωσε εντολή στις ρωσικές δυνάμεις σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής να απαντούν άμεσα και σκληρά! «Οποιοιδήποτε στόχοι απειλούν τις στρατιωτικές μας δυνάμεις ή τις υποδομές μας στο έδαφος της Συρίας πρέπει να καταστρέφονται άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, δεν υπαγορεύονται από αφηρημένα γεωπολιτικά συμφέροντα, ούτε γίνονται για να δοκιμασθεί νέος οπλισμός.

«Αυτό που είναι κυρίαρχο, είναι να αποτραπεί οποιαδήποτε απειλή για την Ρωσική Ομοσπονδία μας», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα απευθύνει έκκληση στην Μόσχα για ηρεμία, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο, «η υπομονή της Άγκυρας δεν είναι ανεξάντλητη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας στο NTV, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη επιπρόσθετη ανάπτυξη στρατιωτών στο Ιράκ έγινε επειδή αυξήθηκε η απειλή της ασφάλειας».