Προηγού��ται και μάλιστα με διαφορά στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής οι Ρεπουμπλικανοί, αφήνοντας πίσω την Μαρί Λεπέν και την εντυπωσιακή ανιψιά της, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro».

Η επικεφαλής του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» Μαρίν Λεπέν και η γοητευτική ανιψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, οι οποίες θριάμβευσαν στον πρώτο γύρο, έρχονται δεύτερες στον δεύτερο, καθώς οι δύο πολιτικοί τους αντίπαλοι από το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί - των Ρεπουμπλικανών - έχουν άνετο προβάδισμα.


Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η Μαρίν Λεπέν αποσπά 47% έναντι 53% του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Ξαβιέ Μπερτράν.

ΓΦΗΝΦΗΝΦΗΝΦΗΝ.jpg

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο δίκτυο "RMC", η Λεπέν δήλωσε χαρακτηριστικά πως θέλει να «σαπίσει η ζωή της κυβέρνησης».


Στον αντίποδα, Σοσιαλιστές και Ρεπουμπλικανοί διατυμπανίζουν τη δέσμευσή τους για την συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου, ώστε να αποτραπεί η νίκη της Ακροδεξιάς στο δεύτερο γύρο, με συνέπεια την απόσυρση των υποψηφίων στους στις πρώτες μεγάλες περιφέρειες.


Η Μαρίν Λεπέν κατεβαίνει στην περιφέρεια «Νορ- Πα ντε Καλέ- Πικαρδία», βορειοδυτικά της χώρας.
Στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει ποσοστό 40,6%, όμως στο δεύτερο γύρο αναμένεται να ηττηθεί από τον Ξαβιέ Μπερτράν, σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση της TNS Sofres.

ΤΥΞΘΡΘΥΞΡΞ.jpg

H Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν πάλι, κατεβαίνει στην περιφέρεια «PACA», όπως είναι τα αρχικά της περιφέρειας Προβηγκία- Άλπεις- Κυανή Ακτή.
Στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει 41,6%. Τώρα όμως ο 60χρονος Κριστιάν Εστροζί, για χρόνια δήμαρχος της Νίκαιας και πρώην υπουργός, αναμένεται να την κερδίσει με ποσοστό 54% στον δεύτερο γύρο της Κυριακής.

ΤΡΝΡΕΥΕ.jpg
Οι Σοσιαλιστές έχουν ανακοινώσει ότι θα αποσυρθούν και από την βορειοανατολική περιφέρεια στην «Αλσατία- Καμπανία- Αρδένες - Λορένη», όπου στον πρώτο γύρο επικράτησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό.


Την Τετάρτη, η Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε στον τέως πρόεδρο της Γαλλίας και ηγέτη των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικανών, Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Ρεπουμπλικανοί αποτελούν μία καρικατούρα του εαυτού τους».

«Αλλάζουν απόψεις, πριν απ�� μήνες καλούσαν σε πόλεμο ενάντια στο Εθνικό Μέτωπο. Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι θα αποφασίσουν τη γραμμή του κόμματος μετά τις εκλογές. Δεν έχουν ιδέες, δεν έχουν πεποιθήσεις;», αναρωτήθηκε η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς.

Τέλος, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, μεταβαίνει το Σάββατο - ένα 24ωρο πριν από το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών- στο Βερολίνο. Εκεί, θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: