​Το γραπτό μήνυμα της συζύγου του τρίτου καμικάζι του Βataclan, που αναγνωρίστηκε σήμερα, προς τη μητέρα του 23χρονου, ήταν αυτό που πρόδωσε την ταυτότητά του.

«Ο γιος σου πέθανε ως μάρτυρας με τους αδελφούς του την 13η Νοεμβρίου» έγραψε η γυναίκα του Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ και βοήθησε έτσι τι�� γαλλικές αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της ταυτοποίησης του τρίτου βομβιστή αυτοκτονίας.

«Η μητέρα του Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ έλαβε αυτό το μήνυμα στα τέλη Νοεμβρίου. Με ειδοποίησε αμέσως κι ενημερώσαμε τη Δικαιοσύνη» δήλωσε σήμερα η Φρανσουάζ Κοτά, δικηγόρος της οικογένειας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αμέσως πέρασε από το μυαλό της η τρομακτική ιδέα ότι (ο γιος) της ήταν ενδεχομένως ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Μπατακλάν» είπε η δικηγόρος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επισημαίνοντας ότι η γυναίκα έλαβε το μήνυμα πριν από 10 ημέρες.

Οι αρχές κατόπιν συνέκριναν το DNA της μητέρας του καμικάζι με το DNA του ιδίου και έτσι κατάφεραν να αναγνωρίσουν το τελευταίο μέλος της ομάδας που αιματοκύλισε τον χώρο συναυλιών.

Ο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ, ηλικίας 23, ετών με καταγωγή από την κοινότητα Βισενμπούρ στην Αλσατία (ανατολική Γαλλία) είχε φύγει για τη Συρία, όπως και οι δύο άλλοι δράστες της επίθεσης στο Μπατακλάν, ο Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφάι και ο Σαμί Αμιμούρ. Μετέβη εκεί στα τέλη του 2013 με τον αδελφό του και 8 φίλους από τη συνοικία Μαϊνάου στο Στρασβούργο.

«Ο αδελφός του ήθελε να επιστρέψει καθώς έλεγε ότι δεν άντεχε πλέον την κατάσταση εκεί. Ο Φουέντ έλεγε αντιθέτως στη μητέρα ότι ήταν πολύ ευτυχισμένος. Είχε παντρευτεί και είχε μόλις αποκτήσει ένα παιδί» περιέγραψε η Κοτά.

«Για εκείνον, δεν υπήρχε θέμα να επιστρέψει στη Γαλλία. Έλεγε ότι ήθελε να σκοτωθεί διαπράττοντας μια επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ. Η οικογέν��ια δεν είχε νέα για εκείνον από τον Αύγουστο» προσέθεσε η ίδια.

Ο Αγκάντ έφυγε από το Στρασβούργο τον Δεκέμβριο του 2013, επέστρεψε επομένως στην Ευρώπη με πλαστά έγγραφα, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι αρχές θα ήταν σε θέση να τον εντοπίσουν.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του βομβιστή, ο Σαΐντ Μοχάμεντ Αγκάντ, είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν είχε νέα του γιου του εδώ και 2 χρόνια και διαβεβαίωσε ότι θα τον «σκότωνε» με τα ίδια του τα χέρια «πριν» διαπραχθούν οι επιθέσεις, εάν γνώριζε τα σχέδιά του.