Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι δηλώσεις του Abdullah Elmir, γνωστού ως «Ginger Jihadi», του ξανθού τζιχαντιστή που απειλεί μαζί με την σύντροφό του να κόψει τα χέρια σε όσους αντιτίθενται στους τζιχαντιστές!

Ο Αυστραλός και η Βρετανή ανήλικη σύντροφός του μέσω των social media ξεκίνησαν μία σειρά από απειλές, προκειμένου να στηρίξουν το ISIS.

GINGER2_508_355.jpg
«Σύντομα, με την άδεια του Αλλάχ, θα έρθει η μέρα που η μουσουλμανική θρησκεία θα κυριαρχήσει παντού. Με το κεφάλι ψηλά και την αξιοπρέπεια που πρέπει. Όποιος τολμήσει να μας προσβάλλει, θα υποστεί τις τιμωρίες. Και κάθε χέρι που τολμά να τους βλάψει, θα κοπεί. Οπότε όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι έρχεται μία νέα εποχή».

Το μήνυμα αυτό φαίνεται πως είναι από τον λογαριασμό του Elmir ο οποίος διακρίνεται πως κρατά ένα όπλο, AK-47.

Ο λογαριασμός φαίνεται επίσης να έχει δεσμούς με άλλους εξτρεμιστές, μερικοί από τους οποίους έχουν δημοσιεύσει στους λογαριασμούς τους σχόλια ενθουσιασμού και επιβράβευσης των όσων συνέβησαν στο Παρίσι.

Ένας άλλος λογαριασμός έχει το εξής σχόλιο: «Αυτό θα πει συνέπειες, όπου οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ξεχάσει την έννοια αυτή. Μας επιτίθεστε, δικαίωμά σας, αλλά μην εκπλαγείτε όταν θα σας χτυπήσουμε. Θυμηθείτε τις ενέργειές σας ... #ParisAttacks».

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Elmir εργάστηκε ως κρεοπώλης στο δυτικό προάστιο του Σίδνεϊ, ενώ μετά ταξίδεψε στη Συρία για να συμμετάσχει στο ISIS. Έκτοτε, πρωταγωνιστεί σε βίντεο και απειλεί. Σε ένα, προειδοποίησε τους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Tony Abbott, απειλώντας να πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον.

Η ανήλικη φίλη του του, Abase, ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή από το Λονδίνο νωρίτερα αυτό το έτος μαζί με τις δύο άλλους μαθήτριες Kadiza και Shamima Begum.

Τον Αύγουστο αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις μαθήτριες από το Bethnal Green, είχαν παντρευτεί μαχητές του ISIS μαχητές. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες επιβεβαίωσε πως τα τρία κορίτσια είναι πλέον παντρεμένα και ζουν με τους συζύγους τους.