​Οχτώ γνωστοί άνθρωποι θα «αναμετρηθούν», ώστε να βγει το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2015 από το περιοδικό Time.

Οι υποψήφιοι προέρχονται από διάφορους χώρους, ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη είναι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, ο οποίος είναι μάλιστα και το… μεγάλο φαβορί!

τζιχαν.jpg
Ο αρχηγός των ISIS είναι υπεύθυνος για τον προσηλυτισμό τόσων στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και ηθικά υπεύθυνος για εκατοντάδες θανάτους και τρομοκρατικές ενέργειες.

μερκελ.jpg
Η Άνγκελα Μέρκελ η οποία είναι στο οικονομικό επίκεντρο της Ευρώπης αλλά και στο επίκεντρο του προσφυγικού.

ιραν.jpg
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι ο οποίος βοηθά τη χώρα του να φύγει απ�� τη διεθνή απομόνωση επιδιώκοντας συμφωνία με τη Δύση για τα πυρηνικά.

τζενερ.jpg
Η Κέιτλιν Τζένερ, η οποία μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλλου έφερε στο προσκήνιο την κουβέντα για το φύλο και κατά πόσο είναι ανεκτική η κοινωνία σε τέτοιες επεμβάσεις.

ουμπερ.jpg
Ο διευθύνων σύμβουλος του Uber, ο Τράβις Κάλανικ, ο οποίος έκανε την εταιρεία του έναν παγκόσμιο κολοσσό αξίας 70 δισεκατομμυρίων.

τραμπ.jpg
O Ντόναλντ Τραμπ, που σαν υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει διεθνή σάλο με τις ακραίες θέσεις του.

putin130912_0.jpg
Τέλος ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αντιπαρήλθε των δυτικών κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία και διαδραματίζει καίριο ρόλο στην επίλυση του Συριακού.

Να σημειωθεί ότι το 2014 πρόσωπο ή καλύτερα «Πρόσωπα της Χρονιάς» είχαν ανακηρυχθεί οι μαχητές του Έμπολα.