​Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Συρία με τον Πούτιν να κάνει μία ανατριχιαστική δήλωση θέλοντας να κάνει πιθανότατα επίδειξη της δύναμης του στους αντιπάλους του.

Συγκεκριμένα, μία μέρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από θαλάσσης και συγκεκριμένα από ρωσικό υποβρύχιο κατά στόχων του ISIS στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα όπλα αυτά δεν θα χρειαστεί να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.

Ο Πούτιν που είχε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, για να ενημερωθεί για τα τελευταία νέα σε σχέση με τις επιδρομές της χώρας στη Συρία, έκανε μία αξιοσημείωτη, όπως τη χαρακτηρίζουν ρωσικά ΜΜΕ, παρατήρηση:

«Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης, το πώς λειτουργούν τα όπλα. Οι Kalibrs (πύραυλοι θαλάσσης) και οι KH-101 (αερομεταφερόμενοι πύραυλοι) έχουν αποδειχθεί σύγχρονα και πολύ αποτελεσματικά όπλα, και τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι είναι όπλα ακριβείας που μπορούν να εξοπλιστούν με συμβατικές, αλλά και ειδικές πυρηνικές κεφαλές», δήλωσε ο Πούτιν.

«Φυσικά, αυτό δεν είναι απαραίτητο στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών και ελπίζω να μην χρειαστούν ποτέ» όπως πρόσθεσε.