Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και πραγματικά εκπλήσσει η συμπεριφορά μίας αυτόπτη μάρτυρα… σε τροχαίο ατύχημα.

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην οδό Φάλτον στο Μπρούκλιν, όταν ένας 39χρονος οδηγός, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης και ασφάλεια, καβάλησε το πεζοδρόμιο και χτύπησε πέντε άτομα. Από το τροχαίο σκοτώθηκε η 31χρονη ελληνικής καταγωγής Βικτόρια Νικόδημος, επιμελήτρια τέχνης, η οποία περπατούσε εκείνη την ώρα μαζί με τον φίλο της. Τραυματίστηκαν ο φίλος της 31χρονης και άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Ο οδηγός συνελήφθη από τις αρχές και ισχυρίστηκε πως καβάλησε το πεζοδρόμιο για να αποφύγει λεωφορείο που είχε σταματήσει στον δρόμο!

2F2738FA00000578-3350098-image-a-22_1449526335371.jpg
Τα βλέμματα όμως στράφηκαν σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, με την κοινή γνώμη να εξοργίζεται από τη στάση που κράτησε μία μάρτυρας. Η γυναίκα ενώ ήταν παρούσα στο θανατηφόρο τροχαίο, και όπως συνήθως επιτάσσει η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων σε τέτοια περιστατικά, δηλαδή το να τρέξουν και να βοηθήσουν, αντ’ αυτού, η νεαρή έκανε δύο βήματα π��ο πέρα και συνέχισε να τρώει την πίτσα που κρατούσε στο χέρι της.

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να συνεχίσεις να τρως την πίτσα σου και να φεύγεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Τουλάχιστον προσπάθησε. Βοήθησε. Δεν θα ήθελες να σε βοηθήσουν;» σχολίασε η 32χρονη Lerima Guadelupe που εργάζεται σε κοντινό αρτοποιείο.

Εκπρόσωπος του NYPD είπε στο PIX11 News Monday πως η μάρτυρας δεν ήταν νομικά υποχρεωμένη να βοηθήσει. Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται ότι είχε ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τα θύματα…

πηγή: dailymail