​Άναυδοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στον ποταμό Δούναβη, όταν είδαν ένα νεαρό να βουτά στα νερά του… νομίζοντας πως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του! Έτσι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία… αλλά πού να ήξεραν ότι ο άνδρας είχε εντοπίσει μια περιουσία στο βυθό!

Όταν η αστυνομία έφτασε και τον έβγαλε έξω… εκείνος κρατούσε μετρητά στα χέρια του. Μυστήριο παραμένει για τις αυστριακές αρχές, πώς βρέθηκαν τα 100.000 € σε μετρητά κάτω από ένα τεράστιο κανάλι νερού, το Σάββατο.

Danube.jpg
Ο νεαρός προσπαθεί τώρα να διεκδικήσει μερίδιο και οι αστυνομικές έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν εξιχνιάσει κανένα έγκλημα στην περιοχή, το οποίο θα μπορούσε ίσως να αιτιολογήσει την ύπαρξη του τεράστιου χρηματικού ποσού στο κανάλι.

«Ο άνδρας ανέφερε ότι ήθελε να φέρει τα χρήματα στην αστυνομία, αλλά το ερώτημα είναι αν η αστυνομία βρήκε πρώτα τα χρήματα ή ο νεαρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στην Αυστρία, όποιος βρίσκει μετρητά και τα παραδίδει στην αστυνομία μπορεί να διεκδικήσει μεταξύ 5% και 10% εκατό του ποσού. Έχουν επίσης το δικαίωμα να λάβουν ολόκληρο το ποσό εάν οι δικαιούχοι δεν παρουσιαστούν μέσα σε ένα χρόνο.

πηγή: mirror