​Το Πεκίνο κηρύχθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης!

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα απειλεί την πρωτεύουσα της Κίνας, της χώρας με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων στον κόσμο, οι οποίες προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γι’ αυτό υιοθετήθηκαν έκτακτα μέτρα.

Ο συναγερμός αυτός - που κηρύσσεται ενώ η διάσκεψη για το κλίμα (COP21) στο Παρίσι μπαίνει στην τελική ευθεία της - θα επιφέρει από αύριο το πρωί και μέχρι την Πέμπτη ορισμένους περιορισμούς για τους περίπου 21 εκατομμύρια κατοίκους του Πεκίνου, ανακοίνωσε το γραφείο περιβαλλοντικής προστασίας του Δήμου.

Η βόρεια Κίνα ασφυκτιά τις τελευταίες ημέρες κάτω από μια πυκνή ομίχλη ρύπων, που η κυβέρνηση απέδωσε σήμερα στα "οχήματα με κινητήρα", αλλά η οποία ενισχύεται επίσης από την αυξημένη κατανάλωση κάρβουνου εξαιτίας του χειμώνα. Θα επιβληθεί εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων - ανάλογα με το τελευταίο, μονό ή ζυγό ψηφίο της πινακίδας κυκλοφορίας τους - σε όλα τα ιδιωτικά και επίσημα αυτοκίνητα, με εξαίρεση τα ηλεκτρικά.

Σε μια επιπλέον προσπάθεια, οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την προσωρινή απόσυρση από την κυκλοφορία του 30% των υπηρεσιακών οχημάτων τους.