Ονομάζεται Μουχαϊντίν Μάιρ κι είναι 29 ετών. Ο λόγος για το δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι το βράδυ τουΣαββάτου σε σταθμό του μετρό στο Ανατολικό Λονδίνο κι έσπειρε τον πανικό. Για τον 29χρονο, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας.

Ο 29χρονος Μουχαϊντίν Μάιρ θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της βρετανικής πρωτεύουσας αργότερα σήμερα, πρόσθεσε η αστυνομία.


Υπενθυμίζουμε, ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση που σημειώθηκε στον σταθμό Λέιτονστόουν, χωρίς –ευτυχώς- η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ ένας δεύτερος τραυματίσθηκε ελαφρά.


Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης φώναζε: «Αυτό είναι για τη Συρία!»


Την ίδια ώρα, στη Βρετανία το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατική απειλή βρίσκεται στο 4 μιας 5βάθμιας κλίμακας, πράγμα που σημαίνει ότι μια επίθεση θεωρείται «πολύ πιθανή», αν όχι επικείμενη, κυρίως λόγω της απειλής που θέτουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ.


Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα βρετανικά αεροσκάφη έπληξαν για πρώτη φορά στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ μετά από προειδοποίησηειδικού: «Η Βρετανία ο επόμενος στόχος του ISIS»