Για προκλητική συμπεριφορά κατηγορεί η Τουρκία τη Ρωσία, μετά από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν έναν άνδρα με εκτοξευτήρα ρουκετών στον ώμο, να βρίσκεται στο κατάστρωμα ενός πλοίου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, την ώρα που περνούσε μέσα από την Κωνσταντινούπολη!

τυξσρυξσαρυξ.jpg

Τις εν λόγω εικόνες προέβαλλε το κανάλι NTV. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, πρόκειται για φωτογραφίες από το ρωσικό πλοίο Caesar Kunikov καθώς περνούσε το Σάββατο μέσα από τα στενά του Βοσπόρου στην πορεία του προς τη Συρία.

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, ο Ρώσος στρατιώτης με τον εκτοξευτή ρουκετών σημάδευε την Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι το πλοίο πήγαινε προς τη Συρία.

«Για έναν Ρώσο στρατιώτη το ν�� κρατά εκτοξευτή ρουκετών ή κάτι παρόμοιο, ενώ επιβαίνει σε ρωσικό πολεμικό πλοίο, είναι σίγουρα πρόκληση. Ελπίζω αυτό να είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, δεν είναι η σωστή προσέγγιση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, σύμφωνα με τη Χουριέτ. «Αν αντιληφθούμε μια απειλητική για τη χώρα κατάσταση, θα δώσουμε την αναγκαία απάντηση», συμπλήρωσε.

τυξσξσρρρρργργργ.jpg

«Η παραβίαση του εναέριου χώρου μας, από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και το πέρασμα των πολεμικών πλοίων από το Βόσπορο είναι δύο διαφορετικά πράγματα», συνέχισε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στη Σύμβαση του Μον��ρέ σχετικά με το καθεστώς διέλευσης από τα στενά τουΒοσπόρου και των Δαρδανελίων.

«Η δίοδος πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Είτε πρόκειται για ένα ρωσικό είτε άλλης εθνικότητας πλοίο οι κανόνες είναι από καιρό καθορισμένοι», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι σήμερα η Άγκυρα εξέφρασε την «κατάπληξή» της και για τις ιρανικές κατηγορίες σχετικά με ανάμιξη της Τουρκίας σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.