​Όλο και περισσότερο πεπεισμένες πως οι δύο δράστες του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια σχεδίαζαν και άλλες επιθέσεις είναι οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αμερικανική κυβερνητική πηγή.

Μία από τις βασικές ενδείξεις που έχει οδηγήσει τις Αρχές σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός όπλων που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα βέβαιοι για τους στόχους που θα χτυπούσαν οι δύο δράστες, σύμφωνα με την πηγή του Reuters, ενώ οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να είναι προβληματισμένες και για τον στόχο που επέλεξαν οι ένοπλοι την Τετάρτη, όταν επιτέθηκαν σε εορταστική εκδήλωση δημοσίων υπαλλήλων της τοπικής κομητείας.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά τους και 21 άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι δράστες, το ζευγάρι Σιέντ Φαρούκ και Τασφίν Μαλίκ, 28 και 29 ετών, σκοτώθηκαν λίγες ώρες αργότερα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με πάνοπλους αστυνομικούς.

Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως υπόθεση τρομοκρατίας, ενώ υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Μαλίκ ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μέσω του λογαριασμού της στο Facebook λίγη ώρα πριν την αιματοχυσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η γυναίκα που αιματοκύλι��ε την Καλιφόρνια-Είχε δηλώσει υποταγή στους Τζιχαντιστές

ΤΡΟΜΟΣ από πυροβολισμούς σε κτίριο που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες- 14 νεκροί