​Με ένα διάγγελμα το οποίο υπογράμμισε ��ην κυβερνητική καμπάνια εναντίον της εξελισσόμενης απειλής, ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε την Κυριακή να κατευνάσει τους φόβους των αμερικανών μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Καλιφόρνια την περασμένη βδομάδα.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός Πρόεδρος αναγνώρισε την ιδιαίτερα αυξημένη ανησυχία που ακολούθησε την δολοφονική επίθεση του παντρεμένου ζευγαριού στο Σαν Μπερναντίνο, την οποία χαρακτήρισε τρομοκρατική πράξη, εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος.

“Είναι ξεκάθαρο ότι το ζευγάρι είχε ακολουθήσει το σκοτεινό μονοπάτι του εξτρεμισμού”, δήλωσε ο Ομπάμα. “Κι αυτή ήταν μία τρομοκρατική ενέργεια, σχεδιασμένη να σκοτώσει αθώους…”

"Η απειλή της τρομοκρατίας είναι αληθινή, αλλά θα την ξεπεράσουμε" δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος και υποσχέθηκε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα ενισχυθούν.

"Δεν μπορούμε να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου, αφήνοντας αυτή τη μάχη να οριστεί ως μάχη μεταξύ της Αμερικής και του Ισλάμ," είπε, κάνοντας έμμεση αναφορά σε σχετικές δηλώσεις υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία.