​Είχε οργώσει την Ευρώπη πριν σπείρει τον θάνατο στο Παρίσι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Εκτός από τα Σεπόλια, ο μακελάρης του Παρισιού είχε επισκεφτεί και δύο βρετανικές πόλεις!

Σύμφωνα με τον «Guardian», o Αμπαούντ βρέθηκε στο Λονδίνο και από εκεί ταξίδεψε για το Μπέρμιγχαμ, παρά το γεγονός ότι ο συναγερμός (για τρομοκρατική επίθεση) ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα και είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, στις δύο πόλεις που επισκέφθηκε ο μακελάρης του Παρισιού συνάντησε άτομα τα οποία σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές είναι ύποπτα για τρομοκρατική επίθεση ενάντια της Μεγάλης Βρετανίας.

«Η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας στα Δυτικά Μίντλαντς εργάζεται σε στενή συνεργασία με τους συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Λονδίνο (...) και τις υπηρεσίες ασφαλείας για να βοηθήσει τις έρευνες της Γαλλίας και του Βελγίου και βεβαίως για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τρομοκρατική απειλή συνδέεται με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο που συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία χαρακτηρίζεται σοβαρή, πράγμα που σημαίνει πως θεωρείται πολύ πιθανή η πραγματοποίηση μιας επίθεσης», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Μάρκους Μπιλ, υποδιευθυντής της αστυνομίας των Δυτικών Μίντλαντς που επιχειρεί στο Μπέρμιγχαμ.