​Την «Ελπίδα» χάρισε μέσω του… θανάτου της, ένα νεογέννητο κοριτσάκι στη Βρετανία, το οποίο έζησε μόνο 74 λεπτά και έγινε η νεότερη δωρήτρια οργάνων κάνοντας περήφανους τους γονείς της.

Την συγκινητική ιστορία φέρνει στο φως η «Daily Mirror», περιγράφοντας πώς ένιωσαν η Emma Lee και ο σύζυγός της Drew από το Newmarket όταν έμαθαν από τους γιατρούς ότι το ένα έμβρυο από τα δίδυμα που κυοφορούσε η Emma δε θα ζούσε λόγω ανεγκεφαλίας, προτείνοντας τους να προχωρήσουν σε άμβλωση.

DM2.jpg
O Drew και η Emma, αποφάσισαν παρά τις αντιξοότητες να φέρουν στον κόσμο και τα δυο παιδιά, αν και γνώριζαν καλά την κατάληξη.

Η μικρή «Hope» («Ελπίδα») έζησε μόνο 74 λεπτά, αλλά έγινε η νεότερη δωρήτρια οργάνων, καθώς μετά τον θανατό της, οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα νεφρά της και τα κύτταρα του ήπατος, χαρίζοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους.

DM5.jpg
Έχοντας στην αγκαλιά τους τον γιο τους Josh (δίδυμο αδερφό της Hope) δεν κρύβουν την συγκίνηση αλλά και την περηφάνια τους, λέγοντας πως αφορμή σε αυτή τους την απόφαση στάθηκε η ιστορία του μικρού Teddy Houlston, που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το περασμένο έτος. Ο Toddy γεννήθηκε και έζησε μόλις 100 λεπτά, με το��ς γονείς του να δωρίζουν τα όργανά του.

DM1.jpg
«Όταν ήμουν έγκυος είχα διαβάσει σχετικά με την ιστορία του Teddy και η μόνη μου σκέψη ήταν πως οι γονείς του ήταν τόσο γενναίοι. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα καταλήξουμε στο ίδιο σημείο. Όταν μάθαμε ότι η Hope δεν θα επιβιώσει, γνωρίζοντας ήδη την ιστορία Teddy, σκεφτήκαμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Σήμερα, η κόρη μας, εξακολουθεί να ζει μέσα σε κάποιον άλλο» δήλωσε η 32χρονη Emma, με τον 51χρονο Drew να προσθέτει πως:

DM4.jpg

«Έζησε μόνο για 74 λεπτά, αλλά έχει επιτύχει πολύ περισσότερα από ό,τι πολλοί άνθρωποι κάνουν σε μια ολόκληρη ζωή. Παρατηρώντας την Ελπίδα όταν ήρθε στη ζωή, η στιγμή ήταν σπαρακτική γιατί ήξερα ότι δε θα επιβιώσει. Θα θυμάμαι εκείνα τα λεπτά όσο ζω. Φαινόταν πολύ ήσυχη, όταν πέθαινε. Τα μάτια της ήταν υπέροχα και μπλε, και αυτό ήταν αρκετό. Αισθανόμαστε πως το κοριτσάκι μας είναι μία ηρωίδα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.