​Με ή χωρίς τα προσθετικά μέλη τους φωτογραφήθηκαν ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου, σε ένα κόνσεπτ που έχει γίνει θέμα συζήτησης ανά τον πλανήτη: βλέπεις, εκτός από τα καλλίγραμμα κορμιά τους, παραδίδουν στα μάτια όλων μας ένα συγκλονιστικό μήνυμα ζωής!

stokes.jpg

Το βιβλίο «Always Loyal» του 52χρονου φωτογράφου Μάικλ Στόουκς έχει απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας από το Καλοκαίρι, ενώ κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και τα έσοδα, τα οποία πάνε σε ίδρυμα για τους ακρωτηριασμένους βετεράνους, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

stokes1.jpg

Οι 13 ακρωτηριασμένοι στρατιώτες, που πολέμησαν και τραυματίστηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, απαθανατίστηκαν σε σέξι πόζες, δείχνοντας ότι η ομορφιά, αλλά και η δύναμη της ψυχής και η θέληση για ζωή, δεν έχουν όρια.

stokes0.jpg

Μιλώντας στην εφημερίδα «Daily Mail», ο φωτογράφος δεν έκρυψε ότι, αρχικά, πολλοί από τους βετεράνους δίστασαν να φωτογραφηθούν, παρά τα, ομολογουμένως, πανέμορφα πρόσωπα και κορμιά που έχουν. Ωστόσο, όταν είδαν την απήχηση που είχε το εγχείρημα, οι αντιστάσεις κάμφθηκαν…

stokes2.jpg

«Νομίζω ότι ο κόσμος πρώτα παρατηρεί έναν όμορφο άντρα ή μια όμορφη γυναίκα και μετά το ότι είναι αρκωτηριασμένοι. Αυτ��ς οι φωτογραφίες όμως είναι κάτι περισσότερο: είναι μια υπενθύμιση του τιμήματος που έχει πληρώσει η χώρα», είπε ο Στόουκς, ο οποίος ολοκλήρωσε το «Always Loyal» μετά από περίπου τρία χρόνια δουλειάς.

Δείτε περισσότερα από τον φωτογράφο κάνοντας κλικ εδώ