​Δύο νέοι ύποπτοι «αναζητούνται αυτή τη στιγμή από τις αστυνομικές αρχές στο Βέλγιο και τη Γαλλία» και πρόκειται για δύο άνδρες που υποβλήθηκαν σε έλεγχο στα ουγγρικά σύνορα και παρουσίασαν πλαστά έγγραφα, ενώ βρίσκονταν με τον βασικό ύποπτο των επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τον Σαλά Αμπντεσλάμ, γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Η έρευνα κατέδειξε ότι ο Σαλά Αμπντεσλάμ μετέβη στην Ουγγαρία δύο φορές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Την 9η Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε σε έλεγχο στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία ενώ μαζί του ήταν δύο πρόσωπα που έδωσαν πλαστές ταυτότητες στις αρχές, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου η εισαγγελία η οποία αναμένεται να εκδώσει μια πιο λεπτομερή ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες.

Οι πλαστές βελγικές ταυτότητες είχαν τα ονόματα: Σαμίρ Μπουζίντ και Σουφιανέ Καγιάλ.

005c489c8bb897daf0e2a051f6d726ba.jpg
cfb569d5ba45bd1b65fa464fff366314.jpg
Η ψεύτικη ταυτότητα του Σαμίρ Μπουζίντ χρησιμοποιήθηκε τέσσερις μέρες μετά το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα. Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου όταν και μεταφέρθηκε το ποσό των 750 ευρώ στη Χάσνα Μπουλαχσέν, ανιψιά του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Και οι δύο πέθαναν κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Σεν Ντενί.

Οι αρχές προειδοποιούν πως οι άντρες είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι, καλώντας όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι σχετικό με αυτούς να το αναφέρουν.