​Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το μακελειό που συνέβη στην Καλιφόρνια την περασμένη Τετάρτη και έχασαν την ζωή τους 14 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρχές, η γυναίκα-δράστης Τασφίν Μαλίκ την ώρα που έκανε την επίθεση με τον σύζυγό της σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, ανέβασε μήνυμα στο Facebook, δηλώνοντας όρκο υποταγής… στον ηγέτη των τζιχαντιστών Abu Bakr al-Baghdadi!

Το μήνυμα, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, ανέβασε σε λογαριασμό με διαφορετικό όνομα. Οι αρχές ωστόσο δεν εξήγησαν πώς ήξεραν ότι η Τασφίν Μ��λίκ έκανε την ανάρτηση.

Η οικογένεια του Φαρούκ δήλωσε πως δεν είχε ιδέα γιατί το ζευγάρι σκότωσε 14 συναδέλφους του προτού πέσουν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Όπως αναφέρει το CNN, οι δικηγόροι της οικογένειας δήλωσαν πως δεν ήξεραν ότι είχε αυτοσχέδιο εργαστήριο βόμβας στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη γυναίκα του, την 6 μηνών κορούλα τους και τη μητέρα του.

«Απλώς δεν βγάζει νόημα να μπορούν να ενεργούν σαν Bonnie και Clyde», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Φαρούκ.

«Είναι γελοίο», υπογράμμισε ο David S. Chesley.

«Δεν είναι ότι αρνούνται πως διέπραξαν τη σφαγή. Είναι συγκλονισμένοι, μετανιωμένοι και θλιμμένοι. Δεν άφησαν μανιφέστο, ενώ τα σχετικά καινούρια κινητά τους βρέθηκαν σπασμένα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Κανείς δεν είχε ιδέα γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει να ενεργήσουν με αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε.