Πανικός έχει προκληθεί μετά από προειδοποίηση ειδικού σε θέματα ασφαλείας, ο οποίος σύμφωνα με τη Daily Mail, εκτιμά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο επόμενος στόχος του Ισλαμικού Κράτους.

Γεννημένοι στη Βρετανία, τζιχαντιστές που έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους μαχητές του ISIS έχουν αναλάβει, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σαν αυτές που σημειώθηκαν στο Παρίσι, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποκτήσει «συγκεκριμένες πληροφορίες» που δείχνουν πως η Βρετανία είναι η επόμενη στη λίστα των στόχων του Ισλαμικού Κράτους, με τον κίνδυν�� να αυξάνεται μετά την έγκριση των αεροπορικών επιδρομών στα προπύργια των τρομοκρατών στη Συρία.

Ο αναλυτής τρομοκρατίας του CNN, Paul Cruickshank, δήλωσε πως μίλησε με έναν «ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής», ο οποίος είχε λάβει πληροφορίες πως το ISIS έχει στόχο το επόμενο χτύπημά του να είναι στη Βρετανία.

«Οι πληροφορίες λένε πως Βρετανοί στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στη Βρετανία και να εξαπολύσουν επίθεση όπως αυτή που έγινε στη Βρετανία», είπε και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτή την πληροφορία, αλλά δεν είναι σαφές πόσο άμεση είναι αυτή η απειλή».

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ψηφοφορία που τελικά έδωσε το «πράσινο φως» για τις αεροπορικές επιδρομές, μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου πληροφορήθηκαν πως πέρσι ματαιώθηκαν επτά σχέδια του ISIS με τις μυστικές υπηρεσίες να προειδοποιούν πως οι επιθέσεις ενορχηστρώνονταν από τη Συρία.

Τουλάχιστον 800 Βρετανοί φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με έκθεση, οι 400 έχουν επιστρέψει. «Πολλοί ήταν άγνωστοι στην αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, κάποιοι από αυτούς που παραμένουν στη Συρία, συνιστούν απειλή για την ασφάλειά μας», επισημαίνει η έκθεση.


Δείτε το βίντεο!