​Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF) επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν– ανάμεσα τους και δύο μέλη της οργάνωσης– την Τετάρτη από βομβαρδισμό των πολεμικών αεροσκαφών της σαουδαραβικής συμμαχίας σε μια κινητή κλινική της οργάνωσης στην νοτιοδυτική πόλη Ταΐζ.

«Στις 2 Δεκεμβρίου, τρεις αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν ένα πάρκο στην πόλη Ταΐζ, στην περιοχή αλ Χουμπάν, σε απόταση 2χλμ από την κλινική των MSF. Τα μέλη του προσωπικού των MSF εκκένωσαν αμέσως την κλινική και ενημέρωσαν τη σαουδαραβική συμμαχία πως τα αεροσκάφη τους εξαπολύουν επίθεση σε κοντινή περιοχή.

Η ίδια η κλινική έγινε στόχος επίθεσης. Οι τραυματ��ες, δύο από αυτούς με σοβαρά τραύματα, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην αλ Κουαιντάζ και στην αλ Ρεσαλάχ», ανέφερε ο οργανισμός στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του.

«Οι συντεταγμένες των υποδομών υγείας κοινοποιήθηκαν κανονικά στην σαουδαραβική συμμαχία, μόλις πρόσφατα στις 29 Νοεμβρίου, όταν και ενημερώσαμε τη συμμαχία για την συγκεκριμένη τοποθεσία της κλινικής στο αλ Χουμπάν», δήλωσε ο Τζέρομε Αλίν, επικεφαλής της αποστολής της οργάνωσης στην Υεμένη. «Δεν υπάρχει περίπτωση η συμμαχία να μην γνώριζε την παρουσία των MSF σε αυτή την τοποθεσία», πρόσθεσε.

«Ο βομβαρδισμός άμαχου πληθυσμού και νοσοκομείων αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισε ο Αλίν, προσθέτοντας πως ένα νοσοκομείο που βοηθούσε τους MSF επλήγη τον περασμένο μήνα επίσης από αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Χαϊντάν στην επαρχία Σαντά και καταστάφηκε ολοσχερώς.