​Στην αντεπίθεση περνά ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δημοσιοποίηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, φωτογραφικών ντοκουμέντων που αποδεικνύουν όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, ότι ο Τούρκος πρόεδρος και η οικογένειά του κάνουν εμπόριο πετρελαίου με τζιχαντιστές.

Όπως δήλωσε ο ίδιος την Πέμπτη, η Τουρκία έχει αποδείξεις πως πίσω από το λαθρεμπόριο καυσίμων με το Ισλαμικό Κράτος είναι η Ρωσία. Μάλιστα χαρακτήρισε ως ανήθικους τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

«Εμείς έχουμε την απόδειξη στα χέρια μας. Εμείς θα την αποκαλύψουμε στον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ρωσία πρέπει να αποδείξει ότι η Τουρκική Δημοκρατία αγοράζει πετρέλαιο από τους Daesh, αλλιώς αυτό είναι συκοφαντία» προσέθεσε τονίζοντας «Είναι ανήθικο να εμπλέκουν την οικογένεια μου σε αυτή την υπόθεση».

Επίσης ο Ερντογάν, επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί εάν η Μόσχα αποδείξει τον ισχυρισμό της ενώ συμπλήρωσε πως στην πραγματικότητα Ρώσοι εμπλέκονται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

*Η λέξη «Daesh» θυμίζει στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους την αραβική λέξη «Daas» που σημαίνει «ποδοπατώ» ή «συνθλίβω κάτι που έχει πέσει καταγής», μια λέξη που ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χρησιμοποίησε στο διάγγελμά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Πηγή: Daily Mail

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ ο Πούτιν: «Θα το μετανιώσουν οι Τούρκοι αυτό που έκαναν»!

Ρωσία: ΑΥΤΕΣ είναι οι αποδείξεις ότι ο Ερντογάν κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές

Ελεύθερη ζώνη λαθρεμπορίου πετρελαίου η περιοχή γύρω από τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας