​Έκρηξη βόμβας μολότοφ προκάλ��σε τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό έξι σήμερα, σε εστιατόριο του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας εργαζόμενος που είχε απολυθεί από το εστιατόριο που βρίσκεται στη συνοικία Αγκούζα, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονταν σε 18, σύμφωνα με το Reuters.

Το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, επικαλούμενο πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, μεέδωσε πως 3 άνδρες με μοτοσυκλέτα επιτέθηκαν στο εστιατόριο πετώντας βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια διέφυγαν με ταχύτητα. Η φωτιά μεταδόθηκε αμέσως και οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης.

Ισλαμιστές μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με βόμβες και πυροβολισμούς στην Αίγυπτο, οι περισσότερες έχουν σημειωθεί εναντίον μελών των υπηρεσιών ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την άσκηση της εξουσίας του.