​Υπεύθυνοι για την εξάπλωση στην Συρία μιας ασθένειας που τρώει την σάρκα του ανθρώπου και λέγεται λεϊσμανίαση είναι οι τζιχαντιστές. Η λεϊσμανίαση, σε ορισμένες περιπτώσεις επιφέρει τον θάνατο.

Στελέχη της οργάνωσης Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος ανέφεραν ότι έχουν υπόψη τους πάνω από 500 κρούσματα λεϊσμανίασης στη Συρία τους τελευταίους 12 μήνες.

Το πρώτο κρούσμα της νόσου που προκαλείται από παράσιτα πρωτόζωα και τα οποία μεταφέρονται με μύγες, αναφέρθηκε το Σεπτέμβριο του 2013.

2F094FC200000578-0-image-m-20_1449183835161.jpg

Στέλεχος της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε: «Ο κύριος παράγοντας της ταχείας εξάπλωσης του ιού είναι ότι στο πλαίσιο των αποτρόπαιων πράξεών του το ΙSIS σκοτώνει αθώους ανθρώπους και περιφέρει ή και αφήνει για μέρες τις σορούς τους σε δρόμους και πλατείες».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατήγγειλε επίσης ότι οι υπηρεσίες υγείας της Συρίας έχουν καταρρεύσει τελείως ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου. Κούρδος από τη Συρία μαχητής υποστήριξε: «Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για αυτή τη θανάσιμη ασθένεια νωρίτερα. Βρισκόμαστε στο πεδίο της μάχης τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτή η νόσος ουσιαστικά αναπτύχθηκε στις εμπόλεμες περιοχές, το Ταλ Χαμίς, τη Χον, το Κόσα».

14-0288-f2.jpg

Πηγή: Daily Mail