​«Λύγισε» ο πρίγκιπας Χάρι μπροστά στην εικόνα των νεκρών ζώων που είδε στο Εθνικό Πάρκο, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στη Νότια Αφρική.

HARRY7_563_355.jpg
Έμεινε άφωνος όταν οι φύλακες του έδειξαν το σώμα μιας μητέρας ρινόκερου που σφαγιάστηκε μαζί με το 2χρονο ρινοκεράκι της.

HHBP0SJ5.jpg
Ο 31χρονος πρίγκιπας μπόρεσε μόνο να δηλώσει πως οι λαθροκυνηγοί που επιτέθηκαν στο ζώο με ματσέτες θα πιαστούν.

OF8D0RHZ.jpg
Η μακάβρια ανακάλυψη είναι όλο και πιο ανησυχητική για τον Χάρι που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έντονα προσωπικές του στιγμές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νότια Αφρική στις αρχές του τρέχοντος έτους.

ZOGA1TSV.jpg
Σε μια από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Kensington Palace στο Instagram, ο πρίγκιπας Χάρι αγκαλιάζει έναν αφρικανικό ελέφαντα που βρίσκεται ναρκωμένος. Ακόμα βοηθά τους ειδικούς να βγάλουν τα κέρατα από μαύρους ρινόκερους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποτρέψουν τους λαθροκυνηγούς να σκοτώσουν τα ζώα.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα πιαστούν» είπε αποφασιστικά, ενώ λίγο νωρίτερα η φωνή του έσπαγε προσπαθώντας να περιγράψει τις εικόνες.

Ο πρίγκιπας επισκέφθηκε τον τόπο του εγκλήματος, όπου οι φύλακες είχαν συγκεντρώσει τα αποδεικτικά στοιχεία με την ελπίδα πως θα συλλάβουν τους λαθροθήρες.

Ο Χάρι ξεναγήθηκε από τον υποστράτηγο Johan Jooste, που είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας του Εθνικού Πάρκου Kruger, και τον Frik Rossouw Ερευνητή Περιβαλλοντικών Θεμάτων που ήταν δασοφύλακας για 27 χρόνια.

Τα δολοφονημένα ζώα ανακαλύφθηκαν τη Δευτέρα και πιστεύεται ότι παρέμεναν εκεί νεκρά για 2-3 μέρες.