​Το καφεδάκι του σε καφετέρια των Βρυξελλών φέρεται να απολάμβανε ο Σαλάχ Αμπντελσλάμ, καταζητούμενος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Έτσι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Αλί Ουλκάντι, που πήρε με το αυτοκίνητο τον Σαλάχ από το Παρίσι και τον μετέφερε στη βελγική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές είναι πως ο Σαλάχ έφτασε στις Βρυξέλλες, τη στιγμή κιόλας που τον άφησαν να περάσει κάτω από τη... μύτη τους όταν αναχώρησε από τη Γαλλία.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο δικηγόρος Αλί Ουλκάντι, μιλώντας σε βελγικά ΜΜΕ είπε ότι ο πελάτης του δέχθηκε τηλεφώνημα για να πάει να παραλάβει έναν φίλο από τον σταθμό μετρό Bockstael στο Λάεκεν, ένα προάστιο βορειοδυτικά των Βρυξελλών. Μαζί με αυτόν τον φίλο -όπως αποκαλύπτεται- ήταν και ο Αμπντελσλάμ. «Δεν ήξερε ότι ήταν ο Σαλάχ και δεν τον αναγνώρισε αμέσως γιατί φορούσε ένα καπέλο», είπε ο δικηγόρος.

«Στο αυτοκίνητο, ο Σαλάχ του είπε ότι ο αδελφός του, Μπραχίμα, είχε σκοτώσει ανθρώπους στο Παρίσι και είχε ανατιναχθεί. Για το πελάτη μου, παιδικό φίλο των δυο αδελφών, ήταν ένα σοκ, δεν μπορούσε να το καταλάβει και δεν μπορούσε να σκεφθεί καθαρά».

Στον γυρισμό προς το προάστιο των Βρυξελλών, Σαερμπίκ, οι τρεις τους σταμάτησαν σε μια καφετέρια, σημείωσε ο δικηγόρος.