​Μπορεί να άργησε, αλλά τελικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη ζήτησε τη συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24, έστω και μέσα από τα δόντια του.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «βαθύτατα απογοητευμένος από το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού» και… παρακάλεσε για μια συνάντηση με τον εξοργισμένο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτό το περιστατικό μας αναστάτωσε πολύ. Πραγματικά ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ξανά. Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτό το θέμα για να βρούμε μια λύση. Τη Δευτέρα, το Παρίσι θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα, αυτή μπορεί να είναι η ευκαιρία να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του και πρόσθεσε:

«Η αντιπαράθεση δεν θα κάνει κανέναν ευτυχισμένο. Όπως η Ρωσία είναι σημαντική για την Τουρκία, έτσι και η Τουρκία είναι σημαντική για τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε η μια την άλλη από τον ορίζοντα».

Φαίνεται όμως ότι ο κ. Ερντογάν άργησε πολύ και πλέον έστω και η έμμεση συγγνώμη του δεν είναι αρκετή για τον Ρώσο Πρόεδρο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου εκτιμούν ότι οι μέρες του Ερντογάν στην εξουσία είναι μετρημένες και επιμένουν ότι ο γαμπρός και ο γιος του κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους Τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πέρασε στην αντεπίθεση και μετά από τις συστάσεις της Μόσχας στους Ρώσους να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, κάλεσε και αυτό τους Τούρκους να αναβάλουν τα ταξίδια τους στη Ρωσία.