Ιδιαίτερα αντιτουρκικό κλίμα επικρατεί στη Ρωσία μετά την κατάρριψη του Σουκόι από τουρκικό F-16, με την ένταση μεταξύ των δύο χωρών να κλιμακώνεται διαρκώς.

Οι πολίτες δε θέλουν ούτε να ακούν για τούρκικα προϊόντα, ενώ αρκετοί εκδηλώνουν τον αντιτουρκικό μένος τους και με πιο… ακραίους τρόπους.

Παράλληλα, το Spiegel αποκαλύπτει ότι η Ρωσία ίσως και να ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις (αν και δεν το επιβεβαιώνει η Μόσχα) ενώ οι Ρώσοι αναλυτές «σφυροκοπούν» τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάνοντας λόγο ακόμη και για ενέδρα των Τούρκων.

Ειδικότερα, ο Ρώσος αναλυτής Βλάντισλαβ Σουρίγκιν υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι είχαν στήσει καρτέρι στο ρωσικό μαχητικό.

«Όταν ο αεροσκάφος μας απογειώθηκε, οι Τούρκοι αμέσως απογείωσαν τα δικά τους και όταν το μαχητικό μας προσέγγισε την περιοχή των συγκρούσεων, περίπου τέσσερα με έξι τουρκικά F-16 βρίσκονταν στον αέρα» υποστηρίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι η Τουρκία προσπαθούσε να επιτεθεί και να καταστρέψει ρωσικό μαχητικό «εδώ και αρκετές ημέρες».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο τα τουρκικά μαχητικά είχαν ξεκινήσει να «λοκάρουν» τα ρωσικά Σουκόι πριν καν α��τά προσεγγίσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τέλος, ο Σουρίγκιν στέκεται στο γεγονός ότι ομάδα ανταρτών πήγε αμέσως μετά την κατάρριψη στο κοντινό χωριό αναζητώντας τον δεύτερο πιλότο.

«Ξεκίνησαν να επικοινωνούν μέσω ασυρμάτου, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι πέρασαν αμέσως την πληροφορία στους αντάρτες σχετικά με το πού βρίσκεται ο χειριστής» αναφέρει.