​Στελέχη ενός εθνικιστικού κόμματ��ς άφησαν ένα φέρετρο, στο εσωτερικό του οποίου είχαν τοποθετήσει ένα ομοίωμα του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημείο κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα.

Και όλα αυτά έγιναν, ενώ οξύνεται η οργή των Ρώσων εναντίον της Άγκυρας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα με τη Συρία.

«Οι επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Ρόντινα (Εθνική Πατριωτική Ένωση της Ρωσίας) άφησαν κοντά στην πρεσβεία ένα φέρετρο με μια φουσκωτή κούκλα, ομοίωμα του (Τούρκου) προέδρου Ερντογάν που συμβολίζει την τουρκική πολιτική» γνωστοποίησε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα.

Περίπου 20 στελέχη συμμετείχαν σε αυτήν τη διαμαρτυρία, οι οποίοι εναπόθεσαν στεφάνια με τα μηνύματα «στη μνήμη των εχθρών της Ρωσίας» και «στη μνήμη των μαριονετών των ΗΠΑ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η δημοτική αρχή της Μόσχας δεν είχε δώσει άδεια για αυτήν τη διαμαρτυρία που στόχευε «να διατυπώσει σθεναρά το αίσθημα δυσφορίας εναντίον της στρατιωτικής πρόκλησης της Τουρκίας και να υπενθυμίσει σε όλες τις δυνάμεις (που δρουν) εναντίον της Ρωσίας ότι οι ενέργειες των ρωσικών αρχών έχουν την πολιτική στήριξη στο εσωτερικό της χώρας» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομία προσήγαγε τους δύο διοργανωτές, ωστόσο τους άφησε ελεύθερους λόγω της ασυλίας που απολαμβάνουν ως δημοτικοί σύμβουλοι, προστίθεται.

Στην Κριμαία, μια ομάδα νεαρών έκαψε σήμερα ένα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κεντρική πλατεία της Συμφ��ρόπολης, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, τους τόνους ανεβάζει ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος σημείωσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία.

«Πρόκειται για μια εκούσια δολοφονία των στρατιωτών μας και αυτή η πράξη πρέπει να τιμωρηθεί», δήλωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας Digi24.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Ερντογάν προς Ρωσία: Μην «παίζετε με τη φωτιά»-Πούτιν: Δεν θέλω να τον δω!

Καταγγελία ΣΟΚ: Οι Τούρκοι είχαν στήσει ενέδρα στο ρωσικό μαχητικό

Δεν φαντάζεστε το μήνυμα-βίντεο που ανέβασε ο Πούτιν στο Facebook