​Οι κυρώσεις της Ρωσίας κατά της Τουρκίας φαίνεται πως θα ξεκινήσουν από τον τουρ��σμό, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι καταργείται το καθεστώς ελεύθερης βίζας ανάμεσα στις δυο χώρες από την 1η Ιανουαρίου.

«Αποφασίσουμε να σταματήσουμε το καθεστώς ελεύθερης βίζας ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία. Η απόφαση αυτή θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου» δήλωσε ο Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Το καθεστώς ελεύθερης βίζας ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία ισχύει από τον Απρίλιο του 2011, μετά από διακυβερνητική συμφωνία. Επιτρέπει σε Ρώσους πολίτες να μένουν στην Τουρκία χωρίς βίζα και το αντίστροφο.

Η Τουρκία ξεπέρασε τα όρια με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ και διεμήνυσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ.

«Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Η Ρωσία (...) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.