Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι η Κάτω Βουλή της Ρωσίας (Δούμα) καλεί την Τουρκία να επιστρέψει την Αγία Σοφία στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ως μια κίνηση φιλίας από την πλευρά των Τούρκων. Πρόκειται για μια κίνηση ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Ρωσία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την προστασία των χριστιανικών αξιών, Σεργκέϊ Γαβρίλοβ, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόταση έγινε δεκτή από τα μέλη της Δούμας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κ.Κ της Ρωσίας, υπενθύμισε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τελετή εγκαινίων του Καθεδρικού Τεμένους, παρουσία μουσουλμανικών αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο και ηγετών κρατών, μεταξύ των οποίων ήταν κι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκ��ας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

io;iyo;yio;y;o.jpg

Σύμφωνα με τον Γαβρίλοβ, τη δεδομένη στιγμή που οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται προτάσεις και να λαμβάνονται φιλικές πρωτοβουλίες και από την Τουρκία.

Για τον λόγο αυτό η Ρωσία, όπως είπε, «αναμένει από την τουρκική πλευρά φιλικό βήμα - την επιστροφή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε χριστιανική εκκλησία».

Τέλος, ο βουλευτής του Κ.Κ της Ρωσίας, σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση και να καλέσει τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες για την αναστήλωση του Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: Ποια θα είναι τα αντίποινα της Ρωσίας στην Τουρκία – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα