​Φόρo τιμής στον Ρώσο πιλότο που σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από τους Τούρκους, απέτισαν χθες οι συγγενείς του.

Ο 45χρονος πιλότος που σκοτώθηκε στο καθήκον ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, μια κόρη 16 ετών και ένα γιο 8 ετών. Μάλιστα, η οικογένεια του «δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι νεκρός και ελπίζει ακόμη να είναι απλά μια ψεύτικη πληροφορία το ότι πέθανε».

inside_in_costume.jpg
Ο αδελφός του Oleg Peshkov, δήλωσε πως το όνειρό του από μικρό παιδί ήταν να γίνει πιλότος και πρόσθεσε: «Αγαπούσε την πατρίδα του και πέθανε για αυτή».

«Ήταν πρότυπο για μένα. Έγινα μέλος των ενόπλων δυνάμεων μετά από εκείνον. Αφού φοίτησε οκτώ χρόνια στη σχολή της αεροπορίας ταξίδεψε σε όλη τη χώρα. Πολέμησε και στην Τσετσενία, η Συρία δεν ήταν η πρώτη εμπειρία μάχης που είχε», τόνισε ο αδελφός του.

Ο Oleg Peshkov γεννήθηκε στα βουνά Αλτάι, έζησε ως παιδί στο σοβιετικό Καζακστάν και ήταν μέλος αθλητικής οργάνωσης που είχε στενούς δεσμούς με τον Κόκκινο Στρατό.

2ED4DF6200000578-3335162-image-a-26_1448551914157.jpg
Η τελευταία φορά που μίλησε με τον 45χρονο πιλότο ο αδελφός του ήταν στις 14 Νοεμβρίου, πριν ξεκινήσει τις επιδρομές κατά της Συρίας. «Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι θα πήγαινε εκεί για δυο μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδελφός του Παβέλ.

Τα λείψανα του 45χρονου πιλότου βρίσκονται ακόμη στη Συρία και οι συγγενείς του δεν γνωρίζουν ακόμη το πότε θα γίνει η κηδεία.

Στον πιλότο απονεμήθηκε μετά θάνατον, ο τίτλος τιμής του «Ήρωα της Ρωσίας», από τον Βλαντιμίρ Πούτιν «για τον ηρωισμό, το θάρρος και την ανδρεία του κατά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του καθηκόντων».

πηγή: The Siberian Times