Ο οικονομικός και επικοινωνιακός «πόλεμος» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνεχίζεται ακάθεκτος με τους ηγέτες των δύο χωρών να μην αφήνουν… κουβέντα να πέσει κάτω!

Όπως σας μεταδώσαμε χθες στο star.gr, o Πούτιν σε συνάντησή που είχε στη Μόσχα του με τον Φρανσουά Ολάντ, επισήμανε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μόσχα θα διεξάγει συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις στην Συρία, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στη μεταφορά πετρελαίου στην Τουρκία, από περιοχές της Συρίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτος, η οποία μεταφορά γίνεται σε «βιομηχανική κλίμακα», όπως μεταδίδει το Russia Today. Ο ίδιος τόνισε ότι το λαθρεμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους με την Τουρκία πρέπει να γίνει η πρώτη προτεραιότητα «ώστε να σταματήσουμε τους τρομοκρατίες».

«Οχήματα που μεταφέρουν πετρέλαιο κάνουν αλυσίδα που χάνεται στον ορίζοντα» είπε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι πριν από μερικές μέρες στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Άγκυρα, ο ίδιος είχε παρουσιάσει εικόνες από ρωσικά αναγνωριστικά.

Ο «Τσάρος» υποστήριξε ακόμη, πως οι πωλήσεις του πετρελαίου από τον ISIS είναι σε άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και ότι τα έσοδα από το «μαύρο χρυσό» στοιχίζει τη ζωή αθώων ανθρώπων.

«Αυτοί που ισχυρίζονται ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από τον ISIS υποχρεούνται να το αποδείξουν», δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να μεταθέσει την ευθύνη της συνεργασίας με τον ISIS στον Άσαντ. «Αν δεν το αποδείξεις, είσαι συκοφάντης. Ντροπή σου! Ο ISIS πουλ��ει το πετρέλαιο στον Άσαντ. Μίλα μ’αυτόν, τον οποίο υποστηρίζεις» φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως αναφέρει το AFP. Ακόμη, ο Ερντογάν φέρεται να υποστηρίζει πως οι σύμμαχοι του Άσαντ, μεταξύ αυτών και η Ρωσία, τροφοδοτούν με όπλα και με χρήματα τους τζιχαντιστές.

πηγή: RT