​Λένε ότι η αγάπη κινεί βουνά και μάλλον έτσι είναι, όπως αποδεικνύεται και από την ιστορία του 19χρονου Βρετανού, Ιάντο Ρόμπερτς, ο οποίος στο όνομά αυτής κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα λόγου που αντιμετώπιζε από παιδί.

Για 17 ολόκληρα χρόνια ο Ιάντο τραύλιζε κάθε φορά που προσπαθούσε να μιλήσει, δεν μπορούσε να απαντήσει σε απλές καθημερ��νές ερωτήσεις, δυσκολευόταν να πει το όνομά του και του ήταν αδύνατο να εκφράσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Όλα αυτά τον είχαν κάνει να κλειστεί στον εαυτό του, απέφευγε οποιαδήποτε επαφή με συνομηλίκους του και βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

2ED2438400000578-3334666-image-a-2_1448528285456.jpg

«Απέφευγα για χρόνια οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή επειδή ντρεπόμουν. Το πιο απλό, να παραγγείλω καφέ ή να αγοράσω ένα εισιτήριο λεωφορείου, μου προκαλούσε απίστευτη αμηχανία και την τελευταία στιγμή δείλιαζα», είπε στην Daily Mail.

Μέχρι που στη ζωή του μπήκε η Χάνα Μάρεϊ και η καρδιά του φτερούγισε από αγάπη και έρωτα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Twitter πριν από τέσσερα χρόνια και αμέσως κατάλαβαν ότι έχουν πολλά κοινά.

«Ένιωσα νέος άνθρωπος. Μιλούσαμε μόνο μέσω υπολογιστή, μου άρεσε πολύ και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα. Τελικά κανονίσαμε να μιλήσουμε από το τηλέφωνο και της είπα για το κώλυμα ομιλίας μου εκ των προτέρων, ήθελα να το γνωρίζει. Πραγματικά με έκανε να αισθανθώ άνετα, ένα συναίσθημα που δεν είχα νιώσει ποτέ στο παρελθόν», είπε ο Ιάντο.

Το ζευγάρι βγήκε για φαγητό και η νευρικότητα του πρώτου ραντεβού ήταν έκδηλη.

«Ήμουν λίγο νευρικός, αλλά όταν η Χάνα εμφανίστηκε, μαγεύτηκα. Ευτυχώς μπόρεσα να πάω στο μπαρ και να της αγοράσω ένα ποτό χωρίς προβλήματα», είπε.

2ED2432B00000578-3334666-image-a-4_1448528372032.jpg

Οι δυο τους έμειναν αμέσως μαζί για περίπου ένα χρόνο, μέχρι που για λόγους σπουδών τους χώρισε τελικά η απόσταση. Παρ’ όλ’ αυτά παραμένουν δυο πολύ καλοί φίλοι και ο Ιάντο δεν θα ξεχάσει ποτέ την τεράστια αλλαγή που έφερε στη ζωή του η Χάνα.

«Είμαστε καλοί φίλοι και είμαι ευγνώμων που γνώρισα τη Χάνα και για όλη την υποστήριξη που μου έδωσε, δεδομένου ότι με βοήθησε πραγματικά. Εξακολουθώ να δουλεύω καθημερινά το πρόβλημα με την ομιλία μου», τόνισε.

Πλέον σπουδάζει μουσική στο Yale College στο Ρέξαμ και προτρέπει τους ανθρώπους με προβλήματα ομιλίας να συνεχίσουν την προσπάθεια και να μην τα παρατήσουν ποτέ.

«Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να πετύχουμε τους στόχους μας», λέει.