​Η γενική διευθύντρια του Ρωσικού Ινστιτούτου Έρευνας και Πρωτοβουλιών για την Εξωτερική Πολιτική, Βερονίκα Κρασενίνικοβα, σε άρθρο της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ κατηγορεί την Άγκυρα για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού και καλεί σε μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων. Μάλιστα, προτείνει στους Ρώσους πολίτες να επιλέξουν για τις διακοπές τους την «πανέμορφη Ελλάδα με την υπερπλούσια ιστορία και φιλικούς προς εμάς κατοίκους».

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι πρέπει να πηγαίνουν διακοπές στην Ελλάδα, που έχει τα πάντα και είναι φιλική με το λαό τους!

«Δεν ξεκουραζόμαστε σε εκείνες τις χώρες που σκοτώνουν τους πιλότους μας. Και δίνουν το έδαφός τους για την προετοιμασία και τη μεταφορά ή και την ανάπαυση των τρομοκρατών. Σκεφτείτε ότι αναπαύεστε σε ένα τουρκικό ξενοδοχείο και στο διπλανό «ξεκουράζονται» κάποιοι κυνηγοί κεφαλών μετά από αιματηρή επίθεση... Αντί για την Τουρκία μπορούμε να πάμε στην Ελλάδα. Πανέμορφη χώρα, με υπερπλούσια ιστορία και κουλτούρα, με φιλικό προς εμάς λαό», λέει.

kraseninikova.jpg

Ακόμη καλεί σε μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων λέγοντας: «Μπορούμε να πάψουμε να αγοράζουμε ότι γράφει "Παραγωγή Τουρκία". Για ποιο λόγο να επιδοτούμε εχθρική προς εμάς χώρα; Τα πάντα που παράγονται στην Τουρκία παράγονται και στην Ελλάδα και την Κεντρική Ασία. Η οικονομία ως στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αναδύεται μέσα από τα κυρίαρχα δικαιώματα του κράτους και του λαού. Δεν μπορεί να δρα διαφορετικά».

Παράλληλα, η Ρωσίδα αναλύτρια αναφέρει ότι αν η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ήταν τραγική σύμπτωση, ο Ερντογάν θα έπαιρνε αμέσως τηλέφωνο τον Πρόεδρο Πούτιν να του ζητήσει συγνώμη, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος έτρεξε να αναζητήσει υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, προφανώς γιατί φ��βήθηκε τη ρωσική αντίδραση. Όπως εξηγεί η ίδια: «"πισώπλατα" σημαίνει ότι τα πλήγμα ήρθε από ένα κράτος που το θεωρούσαμε εταίρο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρωσία: Δόθηκε ΕΝΤΟΛΗ να «στραγγαλίσουν» οικονομικά την Τουρκία- Πούτιν:Ούτε συγνώμη δεν ζήτησαν

AΠΑΝΤΟΥΝ οι Τούρκοι στους Ρώσους… με 20 τανκς στα σύνορα με τη Συρία!

ΔΙΨΑ για εκδίκηση ο Ρώσος πιλότος που σώθηκε-"Ανυπομονώ να επιστρέψω. Έχω χρέος" λέει