​Ένας 23χρονος από την Ιντιανάπολις ομολόγησε την ενοχή του για διάρρηξη που έκανε σε ιατρικό μουσείο, από το οποίο έκλεψε διατηρημένους ανθρώπινους εγκέφαλους και άλλους ιστούς και μετά τους πούλησε μέσω του διαδικτύου. O Nτέιβιντ Τσάρλς καταδικάστηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για ένα χρόνο με δύο χρόνια αναστολή.

Σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα, ο νεαρός είχε διαρρήξει το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας της Ιντιάνα αρκετές φορές για να κλέψει δοχεία με εγκέφαλους και άλλους ιστούς. Το μουσείο ήταν κάποτε νοσοκομείο για ψυχασθενείς, που είχε ιδρυθεί το 1848, και αργότερα μετατράπηκε σε μουσείομε αίθουσα νεκροτομής και ανατομίας.

mug-shot-of-david-charles.jpg
Ο Ντέιβιντ Τσάρλς

Ο 23χρονος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2013 αφού ένας άντρας από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας ο οποίος είχε αγοράσει έξι δοχεία με τμήματα από εγκέφαλους στον διαδικτυακό ιστότοπο eBay για 600 δολάρια ειδοποίησε την αστυνομία, σύμφωνα με τον φάκελο της εισαγγελίας.

Πολλά από τα κλοπιμαία ταυτίστηκαν από έρευνα του ίδιου του αγοραστή μέσω του διαδικτύου με κομμάτια που είχαν κλαπεί από το μουσείο. Ο 23χρονος αναγνωρίστηκε από ένα χαρτί που βρέθηκε στο μουσείο πάνω στο οποίο είχε αφήσει σημάδι με το ματωμένο του δάχτυλο. Οι αρχές εντόπισαν 80 συνολικά δοχεία με ανθρώπινους ιστούς, σύμφωνα με τον φάκελο της εισαγγελίας.