​Φόρο τιμής απέτισαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ στα θύματα του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι!

olad_merkel_25.11.2.jpg
Και οι δυο ντυμένοι στα μαύρα έμειναν για αρκετή ώρα μπροστά στο μνημείο της πλατείας Δημοκρατίας του Παρισιού, όπου ο κόσμος αφήνει λουλούδια, μηνύματα και κεριά για τους 130 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

olad_merkel25.11.708.jpg
olad_merkel_25.11.4.jpg
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, αφού η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό αεριωθούμενο.

olad_merkel25.11.6.jpg
«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί» τόνισε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

ImageHandler.jpg
Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ο οποίος αναμένεται αύριο να έχει συνομιλίες στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Τουρκία προκειμένου να προσφέρει φιλοξενία στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους για γλιτώσουν.