​Επιπλέον μέτρα λαμβάνει η Ρωσία μετά το χθεσινό θερμό επεισόδιο που δημιουργήθηκε όταν οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας-Συρίας.

Έτσι, οι Ρώσοι αποφάσισαν να ενισχύσουν την παρουσία τους κοντά στη Συρία, αναπτύσσοντας στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400. Έτσι ��νακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

«Όλοι οι στόχοι που θέτουν πιθανόν κίνδυνο θα καταστραφούν, όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία αναστέλλονται» προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Το Moskva, με εκτόπισμα 11.490 τόνων και ταχύτητα 32 ναυτικών μιλίων, είναι η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου τ��ς Μαύρης Θάλασσας και εμφανίστηκε στη Μεσόγειο τον Αύγουστο του 2013 ως ρωσική απάντηση στην μεταφορά αμερικανικών ναυτικών μονάδων στα ανοιχτά της Συρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα- Ερντογάν θέλουν αποκλιμάκωση και ο Πούτιν ξεκινάει οικονομικό πόλεμο κατά της Τουρκίας

Αποκάλυψη: Για παραβίαση μόλις 17 δευτερόλεπτων καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό!

Ρωσία και Τουρκία μπορούν να ξεκινήσουν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Νταβούτογλου: «Δικαίωμά μας και καθήκον μας να προστατεύουμε τα σύνορά μας»!

Φωτογραφία: RT