Μετά τις δηλώσεις ενός Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι οι πιλότοι του ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 το οποίο κατερρίφθη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι ζωντανοί, έρχεται η απάντηση από το Κρεμλίνο!

«Το Κρεμλίνο δεν έχει καμιά απολύτως επίσημη πληροφόρηση όσον αφορά την τύχη των δύο χειριστών του ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 το οποίο κατερρίφθη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι, δεν υπάρχει καμιά επίσημη πληροφόρηση. Σε αυτή την περίπτωση όμως, αξιόπιστη πληροφόρηση μπορεί να έλθει μόνο από το υπουργείο Άμυνας» της Ρωσίας, ανέφερε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Η Μόσχα αναμένει από το NATO να αντιδράσει και να σχολιάσει τις «προκλητικές» κινήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ακόμη ο Πεσκόφ αναφερόμενος στην κατάρριψη του Su-24 από ένα καταδιωκτικό F-16 της τουρκικής ΠΑ.

«Όπως γνωρίζουμε, το συμβούλιο του NATO ξεκινά μια συνάντηση αυτή τη στιγμή. Θα περιμένουμε κάποια αντίδραση από εκεί, περιλαμβανομένης μιας αποτίμησης αυτών των προκλητικών και απαράδεκτων ενεργειών της τουρκικής πλευράς», τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Μπορώ μόνο να εκφράσω την οργή μας και την απογοήτευσή μας όσον αφορά αυτές τις κινήσεις χωρίς προηγούμενο από την Τουρκία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, διπλωμάτης καριέρας που είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία.

Ο Πεσκόφ επέμεινε ότι η επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία εναντίον των τρομοκρατών θα συνεχιστεί παρά την κατάρριψη του Σουχόι.