​Συγκλονίζει η ιστορία της 8χρονης Κρίσι Τέρνερ από την Γιούτα των ΗΠΑ, η οποία μόλις πριν ένα μήνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού!

krisi-karkinos-2.jpg
Μάλιστα σύμφωνα με την Daily Mail, είναι η πιο μικρή ασθενής στον κόσμο που διαγνώσθηκε με το συγκεκριμένο είδος της νόσου.

Η μικρή Κρίσι ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στην περιοχή του στήθους της τον περασμένο μήνα.

«Ήταν περίπου στα μέ��α του Οκτώβρη όταν ήρθε και μας έδειξε ένα εξόγκωμα που είχε βγάλει στο στήθος της. Ήταν φοβισμένη», είπε ο πατέρα της, Τρόι, μιλώντας στο ΑBC4 Utah News.

krisi-karkinoma5.jpg
Δυστυχώς οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι η μικρή πάσχει από μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού που ονομάζεται εκρηκτικό καρκίνωμα.

krisi-karkinoma6.jpg
Αυτός ο τύπος της νόσου επηρεάζει μόνο έναν στον ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο. Η μικρή θα πρέπει τώρα να υποβληθεί σε μαστεκτομή.

«Φοβήθηκα», λέει η 8χρονη και προσθέτει «αλλά ήξερα ότι μπορώ να το παλέψω και ελπίζω ότι μπορώ να το παλέψω».

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο γονείς της μικρής έχουν προσβληθεί από καρκίνο στο παρελθόν.

krisi-karkinoma4.jpg
Η μητέρα της, Ανέτ, είχε προσβληθεί από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ ο πατέρας της είχε λέμφωμα.

krisi-karkinos-1.jpg
«Διαλύθηκα όταν το έμαθα. Είναι ένας καθημερινός αγώνας, ανησυχώ», λέει από την πλευρά της η μητέρα της μικρής και προσθέτει: «Εμείς απλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να χαμογελάει και να το ξεπεράσει».

Η ιατρική βιβλιογραφία περιγράφει το εκρηκτικό καρκίνωμα του μαστού, ως μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται αργά. Στο παρελθόν, το εκρηκτικό καρκίνωμα του μαστού περιγράφονταν ως «νεανικό καρκίνωμα», καθώς ήταν ο πιο κοινός παιδικός καρκίνος.

Το εκρηκτικό καρκίνωμα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συνήθως εμφανίζεται σε άτομα κάτω των 30, ενώ είναι από τα σπανιότερα ήδη καρκινωμάτων του μα��τού, καθώς μόνο στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% όλων των ειδών καρκίνου του μαστού.